woensdag 7 december 2011

Decennium

Tien jaar geleden was het nu, deze week, dat hij zijn eerste stukjes op zijn weblog plaatste. Toen was dat ook nog wel iets min of meer origineels geweest, een weblog, tien jaar geleden. Dat had niet zomaar iedereen. Inmiddels was men eerder verbaasd dat je nou nog stééds van die lange stukken zat te tikken. Er waren immers snellere en hippere alternatieven? Waar in aantallen tekens werd gerekend, in plaats van in woorden. Inmiddels was een weblog hopeloos ouderwets. Misschien zelfs alweer bijna retro.
Maar goed.
Tien jaar dus. En al die tijd was hij er niet mee opgehouden, wat er ook gebeurde. En al was er nogal wat gebeurd ook, dát was in elk geval nooit een reden geweest er dan maar mee te stoppen. Integendeel, misschien, zelfs.
Wel was er de laatste jaren af en toe als vanzelf min of meer de klad in gekomen. Zónder reden. Uit luiigheid en geen zin. En dat gaf dan verder óók weer helemaal niks, want voor wie dééd hij het, eigenlijk? Voor zichzelf toch. Soms was alles gewoon al een keer gezegd en geschreven. Maar dan las hij weer eens een stukje terug, in het verleden, en dan wist hij het weer. Wat hij anders misschien allang weer was vergeten. En dat hij het dáárom opschreef. In een poging het te bewaren, wat allemaal maar voorbijging.
En ging hij dáárom ook met nieuwe moed verder. Maar ook soms wel een beetje omdat hij bij zichzelf dacht: het is nu al bijna tien jaar. Dat leek hem iets bijzonders, zo’n mooi rond getal. Dat moest hij maar zien te halen.
Nou. En nu was het dan zover. Tien jaar. Een decennium. En nu wist hij eigenlijk niet meer wat hij zich daar nou precies bij had voorgesteld. Of wat hij er verder nog over moest zeggen. Dan dat hij dat nu dus gehaald had.

13 opmerkingen:

 1. Dat is op zich toch alvast een dikke PROFICIAT waard xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als de man maar niet bedenken gaat dat het nou dan ook wel mooi genoeg is geweest, want dat kan de man zijn lezers dan weer niet aan doen.
  (p.s. proficiat met 10 jaar bloggen)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zo. En nog tien jaar door wat mij betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een uithoudingsvermogen! Gefeliciteerd!

  Tijd voor een vervolgboekje op een baantje van niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van 'early adaptor' naar retro?? Wat maakt het uit. 10 jaar bloggen vind ik een hele kunst, gefeliciteerd! Op naar de volgende 10 - wat mij betreft ;~).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank voor de felicitaties. We gaan gewoon verder natuurlijk. We zijn nou toch al retro. Veel te leuk dat iedereen meeleest, ook. En dat boekje, dat komt er zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd Jos. Tien jaar is eigenlijk nog maar kort... er is nog zoveel meer te vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat stickertje is ook erg leuk:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tien jaar is niks inderdaad. En dat stickertje krijg ik er straks niet meer af natuurlijk, zoals dat gaat met stickertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoezo, jij schrijft voor jezelf? Niet voor mij?

  Ik kom hier anders telkens weer heel graag lezen, hoor! Proficiat en volhouden a.u.b.!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook voor jou natuurlijk, Veerle. En je blijft altijd welkom. Bedankt voor je trouwe bezoek.

  BeantwoordenVerwijderen