woensdag 20 juni 2012

Echt paar

Tegenover hem zat een echtpaar. Een keurig echtpaar. Een dame en een heer, zogezegd. Ze leken hem eigenlijk wat misplaatst in de trein, en dan ook nog eens de tweede klasse, maar ze zaten er. In keurige lange jassen, beschaafd en zorgvuldig gekleed. De heer een rossige borstelsnor en een duur montuur, zijn vrouw een rode leesbril, een sjaaltje en een grijze boblijn. Aandachtig las ze een brochure van het een of ander cultureel evenement, die ze in haar tas had meegenomen. Af en toe wees ze haar man ergens op en dan keek hij en knikte welwillend. Of zei op zachte toon iets instemmends terug. Zelf bladerde de heer door een Spits, of een Metro, en toen hij al vrij snel was uitgebladerd, legde hij die opgevouwen terug op het tafeltje, waar hij hem ook had gevonden. Hij bewoog zich daarbij voor zijn vrouw langs, want zij zat aan het raam. Meteen, en zonder uit haar brochure op te kijken, in een achteloos en schijnbaar automatisch gebaar, verschikte zijn vrouw het krantje op tafel. Iets naar links of naar rechts of naar boven, tot een voor mannelijke ogen niet waarneembare perfectie. Het was een voorval van niks natuurlijk, zo op het eerste gezicht. Maar de man dacht dat het wel eens behoorlijk veelzeggend kon zijn, voor het echtpaar. Misschien zelfs wel voor het huwelijk in het algemeen.

4 opmerkingen:

 1. Ik zie ze zitten inderdaad. Er zijn er zoveel van, van die paren. (Vooral aan die monturen altijd goed te herkennen)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toevallig kwam ik op je blog terecht. Wat een leuke stukjes schrijf jij zeg! Ik heb de laatstte 10 of zo nu even geleze. HEEL herkenbaar en net genoeg uitvergroot om je punt te maken. Ik ga je helemaal bijlezen, maar dat zal wel even duren....
  lees zomer, lees tuin, lees nog andere dingen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je vriendelijke woorden. En welkom. Er valt tien jaar bij te lezen inmiddels. Al staan de oudste archieven momenteel niet online. Wel wordt er aan een boekje gewerkt, dus daar kun je ook op wachten..

   Verwijderen