donderdag 9 februari 2012

Nipt

Ja, gut, zelf kon ze er niks aan doen natuurlijk. Ziek is ziek, nou eenmaal. Dat wordt niemand voor zijn eigen lol. Maar goed.. de man zat er toch ook maar weer mee. De hele dag zijn vrouw over de vloer. Zijn eigen vrouw, natúúrlijk. Maar óók zíjn vloer. Hij moest voorzichtig zijn met wat hij hierover losliet.. het was geen ramp natuurlijk, het was niet dat de Elfstedentocht niet doorging of zo, om meteen maar het ergste te noemen, maar het zorgde wel voor wat sneeuw op de planning. Waar hij normaal het koninkrijk alleen had, zat nu opeens de hele dag de koningin op de bank, te hoesten. En naar hem te kijken, want toen hij dan maar ging stofzuigen, vroeg ze spottend of hij nú opeens ging stofzuigen. Nu zij hier op de bank zat. Dus dat bedoelde hij maar. Hij kon zijn eigen gang maar moeilijk gaan. Laat staan dat hij aan zijn werk kon want probeer maar eens iets te schrijven met het idee dat er iemand over je schouder meeleest. Dat is nog erger dan een krappe deadline. Dus toen zijn vrouw aan het eind van de tweede dag liet doorschemeren dat zij morgen maar weer aan het werk ging, had de man bíjna een vreugdesprongetje gemaakt. Bijna. Want gelukkig kwam toen net zijn oudste zoon thuis uit school. Hoestend. En jammerend. Dat hij zich niet lekker voelde. Net op tijd, was dat.

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk te lezen dat huismannen daar net zoveel last van hebben als huisvrouwen. Alleen zetten die er altijd onder "zieke mannen, zucht..."

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ja dat heb ik ook wel eens gezien. Het stond er voor de zekerheid ook nog een keer boven geloof ik..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'De hele dag zijn vrouw over de vloer.' -> haha, wat nu gedaan, of wat nu niet gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zei ik tegen de gymjuf : Jeuj! Een week vakantie, de kinderen naar hun papa en moose die moet werken. Waarop zij : Pffft, mijn man heeft drie dagen verlof genomen...

  Om maar te zeggen dat we het allemaal kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mien eigen doornen steken het haardst, Zap!

  BeantwoordenVerwijderen