dinsdag 11 oktober 2011

Het nut van nat

Het was nogal waaiierig weer dus al zag de lucht er grijzig en dreigend uit, de man had zijn was buiten hangen. Wat stond dat toch lekker landelijk, die wapperende en bollende doeken en broeken en hemden in de wind. Aan het eind van de dag zou het hele zaakje mooi droog zijn en kon hij het meteen opruimen. En om goed van de gelegenheid gebruik te maken, had hij ook gelijk maar lekker veel gewassen.
Uiteraard hield hij de toestand buiten wel de hele dag nauwlettend in de gaten, bij de eerste de beste druppel zou hij de hele zooi binnen de kortste keren binnen hebben. Maar vooralsnog leek het mee te vallen met de voorspelde regen. Volgens buienradar, hét hulpmiddel voor de moderne huisman, kon hij zelfs wel veilig even snel een paar boodschapjes doen. Monter sprong hij op de fiets, met zijn boodschappentas vol statiegeldglas en zijn boodschappenlijstje. Wat was hij toch goed en doortastend bezig, vond hij zelf dan maar, bij gebrek aan andere bewonderaars.
Uiteraard was het na de eerste winkel toch al voorzichtig begonnen met regenen en had hij zich hijgend en puffend en mopperend op buienradar naar huis gehaast om te redden wat er te redden viel en net zo uiteraard was het zodra hij de boel binnen had staan meteen weer gestopt ook. Maar gelukkig had het op de terugweg van de rest van de boodschappen zó ongenadig geplensd dat hij zeiknat thuis kwam. Was het toch niet voor niets geweest allemaal.

9 opmerkingen:

 1. Ach gossie .... 't leven van een huisman gaat dus ook niet altijd over rozen ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig maar.... hier windkracht veel, 't spul blaast in een oogwenk droog. Maar al is het dan droog, dan vergeet ik het natuurlijk toch nog. Och ja. Anders zou het ook te makkelijk zijn allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een keihard en medogenloos bestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En als je nu niet heen en weer was gefietst, had je dan niet de was na alle boodschappen binnen kunnen halen? Komt me bekend voor... hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De weerman en de buienradar zouden eens wat duidelijker mogen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het boekje is binnen en een succes!
  Roel zat het gisteren te lezen, en steeds te grinniken. 'Is het leuk?' vroeg ik. 'Hij zegt allemaal dingen die jij ook steeds zegt.' En dan zo'n hoofd erbij van misschienishetdanwelwaar... 'Dus als een man het schrijft geloof je het wel?' vroeg ik toen. Hij krabde aan zijn kin en antwoordde: 'Ja, maar hij zegt het op een mannelijke manier. Dan snap ik het.' Hij zei het niet, maar ik zag hem erachter aan denken 'en bij jou klinkt het als gezeur.' Of zeur ik nu?
  In ieder geval: kostelijk boekje, verplichte kost voor elke man die een huisvrouw thuis heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Normaal gezien werkt de buienradar vrij goed. Ik zei, normaal gezien hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank je wel Karien, voor deze leuke en positieve recensie! Fijn dat het als cadeau in goede aarde is gevallen. Nu maar hopen dat het ook vruchtbare aarde is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. als ik dan eindelijk de was droog heb, vergeet ik hem binnen te halen. Kan hij de volgende dag nog maar eens opnieuw drogen. Ik maak mijzelf wijs dat hij dan nog beter ruikt.

  BeantwoordenVerwijderen